«Προφανώς υπάρχει μια θολή εικόνα. Προφανώς και εμπλέκονται άνθρωποι του πολιτικού συστήματος. Αλλωστε, δεν είναι η κυβέρνηση που έβγαλε ονόματα και σήκωσε την υπόθεση. Η κυβέρνηση δεν ασκεί το δικαστικό λειτούργημα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, στην εκπομπή “Ακραίως”, για το σκάνδαλο Novartis.

«Ο μοναδικός δρόμος, εάν υπάρξουν αποδείξεις για την υπόθεση Novartis, είναι ο δικαστικός», είπε και πρόσθεσε, πως, είναι υπέρ της προανακριτικής για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Κάποια στιγμή η Novartis μπορεί να πει τη ζημία που προκάλεσε στην Ελλάδα. Πολλές φορές οι πολυεθνικές προχωρούν στην αυτοκάθαρση. Η ίδια η Novartis μπορεί να δηλώσει κάποια στιγμή τη ζημία που προκάλεσε στη χώρα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στηριξε τον Γεωργιάδη… πετώντας την μπάλα στην κυβέρνηση, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικ΄ςη στη λογική ότι …οι μίζες πέταγαν από μόνες τους: «ούτε ο Π. Καμμένος παραιτήθηκε για την υπόθεση της Σ. Αραβίας».

«Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία. Πρέπει είτε να παρουσιάσουν έγγραφα ή να υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες», πρόσθεσε. Και διερωτήθηκε, «ποια είναι η ζημιά του ελληνικού κράτους».

Συνέντευξη Φρουζή

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Φρουζή στην «Καθημερινή», ο Βέττας είπε: «”Δεν έδωσα χρήματα σε πολιτικό”, είπε ο κ. Φρουζής. Δεν είπε, δεν έδωσε χρήματα. Να ξέρετε η Novartis θα απαντήσει γιατί προσβλήθηκε πως δεν ήταν σε γνώση της μητρικής εταιρίας»…

Advertisements