Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο και δηλώνει πως θα μηνύσει, εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως προσπάθησαν να τον εμπλέξουν σε μια βρομερή υπόθεση όπως αυτή της Novartis.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και τονίζει πως προσπάθησαν να τον εμπλέξουν σε μια βρομερή, όπως τη χαρακτηρίζει, υπόθεση χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει.

«Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους» λέει χαρακτηριστικά. Εδώ έχουμε τον πρώην Πρωθυπουργό να μηνύει τον τωρινό. Κι αυτό έχει βαριά συμβολική σημασία πλέον και ακόμα βαρύτερες πολιτικές συνέπειες. Θα τους πάω μέχρι τέλους» δηλώνει εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συκοφαντία αυτή θα αποδειχθεί πλήρως και η σκευωρία θα έλθει στο φώς.

«Όταν είσαι αθώος και σε κατηγορούν για τέτοια πράγματα, ο μόνος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους κάνεις μήνυση. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες και τόσο κακότεχνο το στήσιμο των ψευδομαρτύρων, που δεν θα τη γλιτώσουν.

Από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ! Γιατί εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος και καθαρός. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» τονίζει υπενθυμίζοντας πως επί κυβέρνησής του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε αισθητά.

«Η κυβέρνηση μου ήταν εκείνη που έκοψε τη σπατάλη στο χώρο της Υγείας και χτύπησε όσο κανείς στο παρελθόν τη διαφθορά στο χώρο του φάρμακου.

Το 2011 η δημόσια δαπάνη για το φάρμακο ήταν 5,8 δισεκατομμύρια. Και το 2014 την είχαμε ρίξει στο 2,1. Δηλαδή μείωση 63,4%!

Ανάμεσα στο 2011 και το τέλος του 2014 ψηφίσαμε πολιτικές που τελείωναν το “πάρτι” για τα καλά. Και το σπουδαιότερο, τις εφαρμόσαμε! Με πολύ μεγάλη δυσκολία, γιατί όλοι όσοι “έχαναν”, αντιστάθηκαν λυσσαλέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε απέναντι! Kαι καταψήφιζε τα πάντα…

Κι έρχονται σήμερα, όσοι συμμάχησαν τότε με τη διαφθορά, να καταγγείλουν όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά κι έφεραν αποτελέσματα.

Αυτοί είναι ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στο “παλιό”» τονίζει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση προσπάθησσε να διασπάσει τη ΝΔ με την υπόθεση του Σκοπιανού. «Προφανώς είναι αντεκδίκηση. Πήγαν να διασπάσουν τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Πήγαν να διαχωρίσουν το λαό από τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Ο Κυριάκος το χειρίστηκε πολύ καλά. Πήγαν να βγάλουν «ακραίους» και «γραφικούς» όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Ο θαρραλέος Μίκης τους το χάλασε. Κι ύστερα πέρασαν στην αντεκδίκηση για το Συλλαλητήριο. Όχι απλώς σε «αντιπερισπασμό»…

Ο χρόνος που επέλεξαν το δείχνει – ακριβώς μια μέρα μετά.

Τα λάθη που έκαναν στην καθοδήγηση των στημένων “ανώνυμων” μαρτύρων, τι δείχνουν όλα αυτά; Βιασύνη και πανικό δείχνουν» δηλώνει κάνοντας λόγο για στημένους μάρτυρες.

Advertisements