Είναι πολλά τα λεφτά …Άρη!!!

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές ο εντοπισμός από άγνωστους, ενός από τους «προστατευμένους» μάρτυρες του σκανδάλου Novartis.

Το συγκεκριμένο άτομο δέχτηκε απειλές, για τις καταθέσεις του στις ελληνικές και αμερικανικές αρχές και όλοι ψάχνουν να βρουν τώρα, πώς διέρρευσε η πληροφορία με τα πραγματικά στοιχεία του. Παράλληλα ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εξηγήσεις που δίνονται αναφέρουν πως αποκλείεται να υπήρξε διαρροή. Ωστόσο επειδή διέρρευσε η πληροφορία πως επρόκειτο για άτομα που εργάζονται ή εργάζονταν στην εταιρεία, οι θιγόμενοι από τις καταθέσεις τους, τους αναζήτησαν τηλεφωνικά μεταξύ ενός, σχετικά, στενού κύκλου, έψαξαν αρκετούς, και έπεσαν και πάνω σε έναν, που ήταν πράγματι μάρτυρας της υπόθεσης.

Οι υπόλοιποι που δέχτηκαν τηλεφωνήματα, τα αγνόησαν. Όμως, αυτός που δέχτηκε το τηλεφώνημα και είναι ένας από τους μάρτυρες, φυσικά τρομοκρατήθηκε.

Έξι είναι οι μάρτυρες

Παρατηρείται όμως, ότι όσο αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης Novartis, οι αποκαλύψεις πληθαίνουν. Ειδικότερα όπως μάθαμε, οι προστατευμένοι μάρτυρες τελικά, δεν είναι τρεις, αλλά έξι συνολικά και είναι όλοι Έλληνες. Οι τρεις εξ αυτών έδωσαν καταθέσεις στις ελληνικές αρχές και οι άλλοι τρείς έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ όπου έδωσαν καταθέσεις και στοιχεία στις αμερικανικές αρχές ήτοι, στο FBI που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, αλλά και στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι τρείς που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές «εξαφανίστηκαν» επισήμως, καθώς οι ΗΠΑ έχουν εδώ και αρκετά χρόνια ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας μαρτύρων, ενώ το αντίστοιχο στην Ελλάδα έχει χρόνο λειτουργίας λιγότερο από πέντε έτη.

Στις ΗΠΑ μετέβησαν με Έλληνα δικηγόρο και έδωσαν καταθέσεις, ενώ οι εκεί αρχές, προχώρησαν στα δέοντα, αφού προηγουμένως τσέκαραν την αξιοπιστία τους και διασταύρωσαν τις καταθέσεις τους.

Μάλιστα, οι καταθέσεις τους διασταυρώθηκαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις καταθέσεις των άλλων τριών μαρτύρων που κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές, αλλά και με βάση τα έγγραφα που προσκόμισαν.

Τα δεδομένα των αμερικανικών και των ελληνικών ερευνητικών αρχών, διασταυρώθηκαν μεταξύ τους τον Νοέμβριο του 2017, όταν μετέβη στις ΗΠΑ η ελληνική ομάδα των εισαγγελέων και συναντήθηκε με στελέχη του FBI.

Κατόπιν, στις αρχές Ιανουαρίου βρέθηκε στην Αθήνα κλιμάκιο του FBI και σε συνάντηση με τους Έλληνες εισαγγελείς αξιολογήθηκε ξανά η υπόθεση και αποφασίστηκε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, με την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή. Ωστόσο κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η έλευση του κλιμακίου του FBI, αφορούσε άλλη υπόθεση…
Πηγή: Sofokleousin.gr

Advertisements