Του Θοδωρή Ζώτου

ζωτος16

Θυμό, οργή και αγανάκτηση προκαλούν στην κοινή γνώμη, οι εμφανείς ακροδεξιές κορώνες, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο! Ναζιστικοί χαιρετισμοί, φασιστικά συνθήματα ακύρωσαν στην μνήμη όλης της ανθρωπότητας τον άνθρωπο που αποτελεί πλέον τον απόλυτο ορισμό του δοσιλογισμού.

Λιγότεροι του ανεμενομένου κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας, νομίζοντας ότι με την παρουσία τους θα στείλει ένα μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όμως αντ’ αυτού, έπεσαν θύματα σε μία πασαρέλα ακροδεξιών και μισαλλόδοξων εθνικιστών.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμου Παλτσανιτίδη ο οποίος χαιρετούσε ναζιστικά, δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη, ξέχασε μάλλον πως οι ναζί ξεκινούσαν και καθάριζαν κόσμο πρώτα απ’ όλα από ανθρώπους σαν τον ίδιο!

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων κατήγγειλε τον εθνικιστή έκπτωτο πρόεδρο των Παραολυμπιονικών, Σίμο Παλτσανιτίδη, ο οποίος εμφανίστηκε να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό δίπλα στον μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου της Αθήνας για το Σκοπιανό. «Ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του», καταγγέλλει η «Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων – Μηδενική Ανοχή».

«Ο έκπτωτος πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμος Παλτσανιτίδης, που τα τελευταία χρόνια αρνείται να παραδώσει την προεδρία και να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νόμιμων εκλεγμένων εκπροσώπων, εμφανίστηκε σήμερα στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία ΔΙΧΩΣ να εκπροσωπεί απολύτως κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του. Ο μισαλλόδοξος εθνικιστής που προκαλεί εδώ και χρόνια δημόσια με τις ρατσιστικές δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του.

Advertisements