Ως δεδομένη και σταθερή περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την κυβερνητική σταθερότητα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Δημήτρη Καμμένο.

Σε ερώτηση για το αν το Σκοπιανό θα είναι «καταλύτης» διεργασιών και ίσως προκύψουν αλλαγές στα πολιτικά κόμματα και στην κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε: «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και δεδομένη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ζητήματα στα οποία -και στο παρελθόν αλλά και τώρα δημιουργούνται συγκλίσεις με τα κόμματα του πολιτικού κέντρου. Είτε πρόκειται για το ονοματολογικό, είτε για ζητήματα δικαιωμάτων, φαίνεται μερικές φορές ότι δημιουργούνται κάποιου είδους πολιτικές, αλλά καμιά φορά και κοινοβουλευτικές, συγκλίσεις. Αυτό είναι θεμιτό στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος».

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση, αν έρθει στη Βουλή συμφωνία με την οποία διαφωνεί, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν θα σχολιάσει δημοσιεύματα και σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος, σε καμιά περίπτωση, δεν έχει εκφράσει, σε καμιά φάση των συζητήσεων, μια τέτοια πολιτική». Για τη συνάντηση του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό είπε ότι έγινε σε «πάρα πολύ καλό καλό κλίμα».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τα όρια». Αναλυτικά δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Καμμένο θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τα όρια και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει την ευθύνη των λόγων του και την ευθύνη της στάσης του».

Advertisements