Ισχυρούς τριγμούς στα κόμματα, αλλαγή στις στρατηγικές συμμαχίες και έντονη κινητικότητα σε επίπεδο βουλευτών προκαλεί το Σκοπιανό. Οι καταιγιστικές εξελίξεις, που κινούνται προς την κατεύθυνση επίλυσης του κρίσιμου αυτού ζητήματος που έχει εγκλωβίσει για δεκαετίες την Ελλάδα, συνοδεύονται από μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην ισχυρή κυβέρνηση και την υπό διάλυση Νέα Δημοκρατία.

Στην εναγώνια προσπάθεια του να “περιχαρακώσει” το κόμμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρεται από τον σκληρό πυρήνα των ακροδεξιών, αρνούμενος να συναινέσει στην επίλυση του προβλήματος. Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη υπαγορεύεται από τον φόβο της δημιουργίας ενός κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Στην κατεύθυνηση αυτή αναγκάζεται να γίνει συνοδοιπόρος του Στρατηγού Φράγκου και του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, εγκαταλείποντας οριστικά την κεντρώα και φιλελεύθερη φυσιογνωμία του κόμματος.

KONTRANEWS-1

Αντίθετα, η κυβέρνηση παρουσιάζεται ενωμένη, ενισχυμένη και αποφασισμένη για την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Οι σοβαρές πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν κερδίσει ήδη το έδαφος, την ίδια ώρα που οδηγούν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απομόνωση.

 

 

Advertisements