Νέα νίκη για την κυβέρνηση-νέα ήττα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Υπερψηφίστηκε με 154 θετικές ψήφους, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση – παρά τους τριγμούς των τελευταίων ημερών για τα επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους- τελικά διατήρησε τις δυνάμεις της, ενώ κέρδισε και την ψήφο της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία είχε υπερψηφίσει πρόσφατα και τον προϋπολογισμό. Από την πλευρά του και ο Μάρκος Μπόλαρης που αντιδρούσε για τα επιδόματα, υπερψήφισε τελικά το πολυνομοσχέδιο στη δεύτερη ανάγνωση.

Οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφισαν «ναι σε όλα». Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και της ΧΑ καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και επί των συγκεκριμένων άρθρων. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» μόνο στην διάταξη που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών» στην ρύθμιση για τις απεργίες.

Από την διαδικασία απουσίαζαν οι: Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) και Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι). Να σημειωθεί τέλος ότι την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσαν οι ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού συνυπέγραψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καρράς.

Advertisements