Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «αλαζονική συμπεριφορά» στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση, κατά την άποψη μου, προσέρχεται εμφανώς αποδυναμωμένη έναντι εταίρων, λόγω της έλλειψης κεντρικής ταύτισης απόψεων. Όταν έχει μία εικόνα όπου ο καθένας λέει τα δικά του, με τι σοβαρότητα θα μας αντιμετωπίσουν οι ξένοι; Θεωρώ τεράστια αδυναμία της κυβέρνησης που δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση. Δείχνει μία αλαζονική συμπεριφορά. Τα εθνικά θέματα δεν είναι κομματικά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον Realfm.

«Όταν έχεις μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να πείσει ο ένας υπουργός τον άλλο για την ορθότητα της διαπραγμάτευσης του, αδυνατίζει πολύ η ελληνική θέση», ανέφερε.

«Αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να ακούς γελοιότητες… Δεν μπορεί να κοροϊδεύουν, δεν είναι χώρα λωτοφάγων η Ελλάδα. Αυτό το πράγμα θέλει θάρρος, ανάληψη ευθύνης και εθνική πολιτική… Δεν είναι κομματικό θέμα το Μακεδονικό, είναι ένα θέμα που οι Έλληνες το νιώθουν μέσα στην ψυχή τους» είπε ακόμα η βουλευτής της ΝΔ.

«Εάν συμβεί δημοψήφισμα στα Σκόπια θα είναι τεράστιο πρόβλημα για τη διαπραγμάτευση, εγώ δεν το είχα δεχτεί» σημείωσε.

Advertisements