Ένα σχόλιο στο Twitter με αφορμή τις ευχές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα Χριστούγεννα προκάλεσε αντιδράσεις στους χρήστες του κοινωνικού μέσου.

«Κάποιος κατά δήλωση άθεος, που είναι δικαίωμα του, βγάζει μήνυμα για τα Χριστούγεννα, για κάτι δηλαδή που δεν πιστεύει, πόσο ψεύτης είναι;», έγραψε ο κ. Πλεύρης.

— BananaJoeReload (@BananaJoeReload) December 25, 2017

Για 1000 πράγματα μπορει κάποιος να κατηγορήσει τον Τσιπρα,η αθεΐα σε πείραξε;
Σταματά πια να είσαι λαϊκιστής.
Σοβαρότητα!
— PAPADOPOULOS NIKOS (@NikosPap681952) December 24, 2017

Η υποκρισία έγκειται σε άλλες κινήσεις του γύρω από την θρησκεία. Τα Χριστούγεννα γιορτάζουν οι χριστιανοί την γέννηση του προφήτη τους και οι υπόλοιποι την αγάπη και την επιθυμία για ειρήνη…και ας μην πιστεύουν

— Ioannis John Glykos (@GlykosJ) December 24, 2017

Μπορει καποιος να απορριπτει το θρησκευτικο και ιστορικο περιεχομενο των μηνυματων του χριστιανισμου ,αυτο δεν σημαινει ομως οτι απορριπτεις και τα πανανθρωπινα γεματα αγαπη και ομορφια μηνυματων του χριστιανισμου (Ως μια φιλοσοφικη συνεχεια του Πλατωνα )…..
— Χριστινα Καρασαβα (@xristinkarasav) December 24, 2017

α μιλάμε για νηπιαγωγίο φαση η λογική σας. Μήπωε σας έφαγαν κ το μπιφτέκι;

— Theocharis Kromydas (@Harry_Krom) December 25, 2017

Επειδή δεν πιστεύει στο ίδιο με σένα δε μπορεί να στείλει ευχές όταν όλος ο κόσμος είναι σε όμορφο-ουτοπικο πάντα κλίμα? Έτσι επειδή είναι χαρούμενος γιατί είναι κ οι άλλοι γύρω του?
— Γιωργος Γους (@gousakos15) December 24, 2017

Αυτά είναι ανοησίες επιπέδου Δημοτικού. Και εγω είμαι άθεος αλλα λέω καλα Χριστούγεννα. Ο Χριστιανισμός έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κουλτούρα και αποτελεί μέρος του πολιτισμικού μας dna. Το καλα Χριστούγεννα, Χριστός Ανέστη κτλ είναι εθιμοτυπικά.

— Banana Republic (@mas_psekazoun) December 25, 2017

Advertisements