Αναληθείς και ψευδείς τους ισχυρισμούς της τέως γραμματέως του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ότι είχε συναντηθεί μαζί του, χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε γραπτή του δήλωση.

«Δεν έγινε ποτέ καμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο», αναφέρει ο κ. Σημίτης και σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί της τέως γραμματέως του συνιστούν το αδίκημα της ψευδορκίας, ενώ δηλώνει πως επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Επίσης, τονίζει ότι ουδέποτε συνάντησε τον κ. Χριστοφοράκο.

Την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντούσε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο την περίοδο υλοποίησης της σύμβασης που υπέγραψε η Siemens με τον ΟΤΕ έκανε, χθες καταθέτοντας στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση, η Αικατερίνη Τσακάλου, άλλοτε γραμματέας του ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας και βασικού κατηγορούμενου.

Η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για όλες τις καταγραφές των ημερολογίων που τηρούσε ως γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου την περίοδο 1997-1998. Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά. Το 1998 οι συναντήσεις ήταν τουλάχιστον οκτώ.

Στις επίμαχες ατζέντες δεν καταγράφεται το όνομα του Κώστα Σημίτη αλλά της γραμματέως του η οποία , σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού. Οι περισσότερες, μάλιστα, από τις συναντήσεις, είπε η κ. Τσακάλου, ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχ. Χριστοφοράκος έβλεπε και την γραμματέα του κ. Σημίτη.

«Ο Χριστοφοράκος είχε συναντηθεί μια φορά με την κυρία Κωστοπούλου γραμματέα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου», υποστήριξε η κ. Τσακάλου και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι συναντούσε την κυρία Κωστοπούλου για να μεταφέρει κάποιο θέμα του στον πρωθυπουργό. Δεν γνώριζα τι ακριβώς την ήθελα. Έχω πάει και εγώ πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκα με την κυρία Κωστοπούλου, σε μεταγενέστερο χρόνο από την πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοφαράκου μαζί της».

Advertisements