Σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Βασίλη Λεβέντη προέβη η πρώην βουλευτής του, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που όπως είπε χαρακτηριστικά “ξεπουλήθηκε στον Μητσοτάκη για να πάρει βουλευτική έδρα με τη Ν.Δ ο γιός του”!

 Αυτός είναι άραγε ο λόγος που ψήφισε τον προϋπολογισμό, ή να θεωρήσουμε ότι το κυβερνητικό σχήμα έχει πλέον 154;

Πέρασε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής αργά το βράδυ της Τρίτης ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2018.

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι παρόντες ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

«Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε»

«Τραβήξατε και την κ. Μεγαλοοικονόμου, καλό είναι αυτό;», ρώτησε τον κ. Τσίπρα δημοσιογράφος αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού, από την ανεξάρτητη βουλευτή

«Καλό είναι, κακό είναι»; απάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «:ypolo».

Νωρίτερα, στη συζήτηση για την κύρωση του Προϋπλογισμού κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι, ενώ το θερμόμετρο ανέβηκε πολύ κατά τη «σύγκρουση» κορυφής μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη.

Ενδεικτικές του κλίματος οι φράσεις των δύο ανδρών από την αρχή κιόλας της ομιλίας τους:

«Αποτύχατε δύο φορές με την εκλογή σας. Την πρώτημας κοστίσατε 100 δισ. ευρώ. Το κόστος της δεύτερης αποτυχίας θα το πληρώνουμε για πολύ ακόμα. Τρίτη ευκαιρία ο λαός δεν θα σας δώσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σας έριξε ο λαός και ήττα θα υποστείτε και τον Σεπτέμβριο του 2019» ήταν η απάντηση Τσίπρα. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης «ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ο προϋπολογισμός 2018 είναι ο τελευταίος μνημονιακός που ψηφίζεται» τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια ομιλία πλούσια σε αιχμές, ειρωνικά σχόλια και σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και με διάθεση απολογισμού.

Advertisements