Μία ρήση του Άλμπερτ Αϊνστάιν επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επιτεθεί στην κυβέρνηη και τον Υπουργό Οικονομικών για τον προϋπολογισμό.

Για την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην ομιλία του: “Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς“.

Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο απόφθεγμα δεν το είπε ο Αϊνστάιν, ούτε ο Φραγκλίνος στον οποίο πολλές φορές αποδίδεται λανθασμένα.

Αντιθέτως η φράση περί παράνοιας διατυπώθηκε γραπτώς για πρώτη φορά το 1983 στο βιβλίο Sudden Death της Rita Mae Brown. Συγκεκριμένα αναφερόταν στο εν λόγω βιβλίο: “Unfortunately, Susan didn’t remember what Jane Fulton once said, ‘Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results”.

Κοινώς, μπορεί η αναζήτηση στο διαδίκτυο, ακόμα και όταν την κάνει ένας άριστος, να βγάλει στα αποτελέσματα ότι το είπε ο Αϊνστάιν, ωστόσο πρόκειται απλώς για ένα hoax που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, διαδεδομένο μεν, μακριά από την αλήθεια δε….

κειμενο news247.gr

Advertisements