Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα  το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με ομιλίες στελεχών της, καθώς και άλλων.προσκεκλημένων ομιλητών.Το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι με την ομιλία του προέδρου της ,Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Γιώργος Κουμουτσάκος: Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα   

Συνέδριο επιβεβαίωσης και ελπίδας χαρακτήρισε το 11ο συνέδριο της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας πως εστιάζει στις πολιτικές και τις αρχές του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η νέα γενιά περιμένει λύσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα το οποίο οδήγησε, όπως είπε, τη χώρα η κυβέρνηση.

«Μετέτρεψαν την κρίση σε παρακμή» είπε προσθέτοντας πως «έστειλαν τη χώρα πιο βαθιά στα μνημόνια και στην κρίση». Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις με εφαρμόσιμες πολιτικές.

Όπως είπε η ΝΔ πατά στέρεα σε ιδεολογικές αρχές και αξίες και είναι η μόνη παράταξη που άντεξε στο σεισμό που έφερε η κρίση το πολιτικό σύστημα. «Διατηρήσαμε τη βαθειά μας σχέση με την κοινωνία» είπε προσθέτοντας πως «σήμερα ενισχύουμε περισσότερο την απήχησή μας στην κοινωνία. Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημιούργημα της κρίσης» τόνισε επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε μια ιδεολογική ήττα.

«Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα» τόνισε προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα φώναζε πολύ και εύκολα. «Η Ελλάδα είναι ακλόνητο πια μέρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι θεσμοί της βασίζονται στο αστικό δημοκρατικό σύνταγμα του ?75, οι θεσμοί που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία είναι οι ένοπλες δυνάμεις, η πυροσβεστική, η αστυνομία, η εκκλησία.

«Που ακριβώς είναι η ηγεμονία της Αριστεράς;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως η «δική μας λογική έχει κερδίσει. Είμαστε νικητές και όχι ηττημένοι. Έχουμε μια στέρεη σπονδυλική στήλη από την ημέρα της δημιουργία μας» είπε τονίζοντας πως οι μεγάλες επιλογές της ΝΔ έχουν δικαιωθεί στην ιστορία. «Πρέπει να κερδίσουμε και νέα ακροατήρια, αυτό είναι το στοίχημά μας σε αυτό το συνέδριο. Δεν μας ενδιαφέρει τί ψήφισαν οι πολίτες στο παρελθόν. Δική μας δουλειά είναι το παρόν και φροντίδα μας το μέλλον, δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε άλλους.. και κυρίως σε εκείνους που έχουν κάνει τους ανθρώπους φτωχούς για να κάνουν μετά τους φιλάνθρωπους » είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Μαριέττα Γιαννάκου: Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς

Πρέπει να υπάρξει διάδραση ανάμεσα στην εμπειρία των μεγαλύτερων και στους νέους ανθρώπους, ανέφερε η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην δεύτερη ημέρα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, με θεματική Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών”.

Ανέφερε στην ομιλία της η κ. Γιαννάκου: “…Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επενδύσεις, κινητικότητα στην αγορά εργασίας, τα παιδιά βρίσκουν σαν λύση να σπουδάζουν και στην συνέχεια εργάζονται ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν ειδικευτεί. Είναι γνωστοί οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς είμαστε μικρή χώρα δίχως μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να προχωρήσει είναι η οδός προς τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Τι εμποδίζει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο; Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να διαφοροποιηθούμε, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στην χώρα και να ασχοληθούν με τις τεχνολογικές εξελίξεις… Δεν μπορεί η κρίση να παρατείνεται και οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να επιστρέψουν. Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Ελεύθερη οικονομία αλλά και οικονομία που φροντίζει τους πλέον αδύνατους. Αυτές είναι ιδεολογικές αρχές που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει”.

Advertisements