Στην δήλωση πόθεν έσχες του 2015 η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αναγράφει την offshore εταιρεία που εμφανίζεται και στα Paradise Papers.

Στο πόθεν έσχες του 2015 η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εμφανίζει έσοδα 850.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων (πώληση). Όμως δεν αναφέρεται ποια περιουσιακά στοιχεία πωλήθηκαν, ενώ δηλώνει και καταθέσεις 709.187 ευρώ στην ελβετική τράπεζα LOMBARD ODIER από πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δραστηριότητα η σύζυγος Μητσοτάκη έχει πουλήσει τμήμα των μετοχών της στην ZEUS+ΔIONE. Από 100% που είχε το 2014 πλέον έχει το 34,11%. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πουλήσει ποσοστό από την επιχείρησή της. Ακόμη δηλώνει συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου με 49.952,00 και με αγορά μετοχών της Α.Ε. από την ομόρρυθμη εταιρεία Μ. ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ έναντι 15.564 ευρώ.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνει επίσης το σπίτι στο Παρίσι (92 τ.μ. με πάρκινγκ και αποθήκη) μέσω της εταιρείας της PERSONAL VENTURES που συνέστησε με 9.500 ευρώ. Το «σπίτι του Βολταίρου» αγοράσθηκε με δάνειο αγνώστου ποσού ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι αριθμοί του συμβολαίου αγοράς όπως απαιτείται. Την ίδια ακριβώς έλλειψη παρουσιάζει και το σπίτι στο Λονδίνο. Είναι κατοικία 520 τ.μ. σε έκταση 2 στρ. που προέρχονται από κληρονομιά.

http://www.koutipandoras.gr

Advertisements