Ότι το 70% της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα προστατεύεται επαρκώς, τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται».

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε μέσω ΣΚΑΪ ότι «είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προσθέτει: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις».

Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων. επισήμανε ότι αυτό θα γίνει «από αύριο». Ενώ, «το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών».