Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την Κατερίνα Παπακώστα και τη θέση της στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη στη ΝΔ και αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει την τελική του απόφαση, με το κλίμα για την βουλευτή της Β΄ Αθήνας να είναι ιδιαιτέρως βαρύ.

Η Κατερίνα Παπακώστα ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας της βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείο Άμυνας και υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η κομματική γραμμή ήταν ενάντια του νομοσχεδίου.

Η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι η βουλευτής της ΝΔ, πήρε το μέρος του Πάνου Κάμμενου στην σκληρή αντιπαράθεση που είχε λίγο νωρίτερα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά χθες το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι στενοί του συνεργάτες και σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από την βουλευτή δήλωση με την οποία θα ανασκευάζει τα όσα είπε από το βήμα της βουλής. Το βράδυ η Κατερίνα Παπακώστα προχώρησε σε γραπτή δήλωση, η οποία θα κριθεί σήμερα.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που δημιουργήθηκε ζήτημα με την Κατερίνα Παπακώστα. Στο επίκεντρο ήταν και τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί από αυτή την θέση μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η εξεταστική για την υγεία. Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ καθαίρεσε από αναπληρώτρια του τομέα υγείας τοποθετώντας στην θέση της τον Ιάσωνα Φωτήλα.

Η κα Παπακώστα, δήλωσε τα εξής:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».